PEMERHATI / RAKAN2

Sunday, April 6, 2008

Begini kah caranya...?

TIDAK DI BENAR JUMPA DSAI



http://anwaribrahimblog.com/2008/03/30/mengingati-sahabat-dan-pejuang/


Rakyat Marhaen Mar 31st, 2008 at 6:58 pm


A’kum,
DS Anwar Ibrahim
Sekembalinya DS dari Bahrin sy buat temujanji melalui Rahimi,Pa DS.Sy datang bersama seorang consultan eng.Hampir 2 jam menunggu.Sy dan sahabat begitu gembira kerana akan bertemu mata dgn DS.Tapi semuanya hampa.Sy rasa tertipu setelah menunggu sekian lama,hanya sdr Ibrahim yg kami jumpa.
Setelah keluar dari bilik semua orang di pej DS telah tiada. Hanya tinggal kerani saja.Kenapa jadi begini? Apa salah saya.Apa salahnya kalau DS turun sambil nak balik jumpa kami,setidak-tidaknya bersalam.Sy rasa terhina dek perbuatan DS.Rasa malu pada rakan saya.Beginikah cara DS melayan tetamu?
Keesokan hari sy hantar sms pd Sani tapi tiada jawapan.Untuk pengetahuan DS sy dtg dari Kuantan.Harap dapat jawapan dari DS..


Soleh Mohamad
Bekas Naib Ketua Pemuda Keadilan Pahang
Berjuang Dari awal penangkapan DS.
Orang yg memberitahu berita penangkapan DS pada Almarhum Ust Fadhil Noor
Salinan akan sy hantar melalui fax.
Lagi info mengenai saya
http://tawanpekan.blogspot.com/




Inilah komen saya pd blog DSAI,sehingga kini belum mendapat jawapan.Adakah untuk berjumpa bakal PM pun perlu ada kasta2.Saya bukan pergi nak minta sempati maupun minta jawatan.Temujanji telah dibuat.Adakah kerana saya bukan nama besar dalam politik?
Tak tahu apa punca.Kalau anda pembaca ada pendapat / faktor boleh lah kongsi dengan saya.


Oh ya.Sebelum itu saya kongsikan keadaan hari itu.Suasana pada hari itu tidaklah sibuk .Ada beberapa orang india (katanya dato) ada juga dari Sabah dan beberapa orang lagi.Ada juga hari itu beberapa staff DSAI,saya kenal juga seorang dua,termasuklah Azmin Ali.Kalau tak silap.


Posting ini bukan untuk kepentingan saya,tapi supaya dapat dibaiki,kalau tidak semakin ramai rakyat mengalami nasib seperti ini dan mereka akan berjauh hati.Lama2 PKR akan jadi macam umno.

29 comments:

Anonymous said...

ko ada masalah dgn body guard di lh tu

kalam said...

sahabat.apa yg aku nampak,ini bukan masalah anwar.dah banyak komen,bukan sahaja kau,tapi kalangan MPT sendiri bermasalah utk jumpa anwar sejak masa kempen PRU lagi.
aku tidak mahu prejudis,cuma aku mempertikaikan,punca masalah ini anwar ataupun pegawainya?
aku tidak buruk sangka.aku menimbulkan persoalan ini sebab banyak sangat isu timbul pasal pegawai anwar akhir2 ni.

zainudin ahmad said...

aku juga pernah alami perkara sama. berurusan dengan rahimi osman cukup susah. telefon tak angkat, sms tak balas.

jika dulu, berurusan dgn nik nazmi lebih mudah. rahimi osman sedikit angkuh dan perasan bagus. aku risau imej anwar terjejas teruk disebabkan oleh perangai pembantunya yg berlagak.

sdr soleh, mungkin sdr boleh adukan perkara ini kepada sdr din merican, ketua staf di pejabat anwar. cuba hubungi beliau di nombor ini 017-3660897.

saya rasa perkara ini diluar pengetahuan anwar kerana ianya tidak pernah berlaku ketika jadual anwar diselia oleh nik nazmi.

blues said...

bukan salah rahmi, dan bukan salah saper2 pun pegawai kt opis tu... tapi korang kena pikir la kan...berapai ramai plak org nak jumpa DS...bagi aku benda tu kecikje...xpyh la nak besar2kan...nak buat kenyataan pun bagi la sahih dulu tanye dulu kat situ..bkan korg je dia nak layan kadang2 DS pun nak kena jumpa org kat luar nak kena berkejar sana sini......

bukan rahimi said...

khabarnya rahimi tu mmg bmasalah. kalau ye pun blues nak backing dia, rasanya appoinment dah buat. agak-agakla.

Anonymous said...

Lu sapa nak jumpa nuar...hahahaha

din merican said...

kenapa x approve komen saya. Takut?

DIN MERICAN

pekan08 said...

Terima kasih kpd yg bg komen dan pendapat.Utk pengetahuan Din,disini tiada tapisan.sesiapa pun boleh bg pandangan,kecuali memaki-hamun,mencarut serta perkataan lucah.

SANG KU LAMBAI said...

betul tu Din,jangan main takut-takut.apa yang kamu tulis.Bahaya sangat ke?

Din merican said...

Assalammualaikum,

"Saya bukan pergi nak minta sempati maupun minta jawatan.Temujanji telah dibuat." kata si tawan pekan.

Ingin saya perbetulkan;

1. Beliau datang untuk meminta kerja. Ada ramai saksi.

2. Temujanji tidak dibuat.

3. Telah dilayan oleh En. Ibrahim Yaacob, Chief-of-Staff.

Sila jangan nak memburukkan imej pejabat DSAI.

Salam

DIN MERICAN.

pekan08 said...

Untuk pengetahuan sdr Din maklumat yg diterima mungkin tak tepat/betul
1)Saya ada beritahu pada sdr Ibrahim,saya nampak iklan jawatan PA Dsai dalam Suara Keadilan atau blog yang lain.
Jadi saya hantar melalui
email.Saya cuma beritahu/bercerita,BUKAN tujuan.Cuma kalau ada peluang saya berminat.
2)Saya dah ada perniagaan sendiri setakat ni,tak payah mengemis.rujuk web bukan blog:
http://pcbajet.com
3)Setelah berhubung beberapa kali melalui telefon dengan Sani,dia suruh ke pejabat dan buat temujanji melalui Rahimi.saya sampai dan terus jumpa Rahimi,dan beritahu hajat nak jumpa DSAI.Saya disuruh TUNGGU dan telah dihidangkan air.Sekiranya diberitahu DSAI sibuk dan tak dapat jumpa tak apa.Saya boleh balik dengan senang hati.
4)Tujuan UTAMA adalah berkenaan parti,saya ada pandangan tentang
PKR di Pahang.Saya adalah antara beberapa orang yang dari peringkat awal yang masih ada bersama parti.
Sdr boleh rujuk dengan
a) Sdr Mustpha Kamil Ayob
b) Sdr Zakaria
c) YB Fauziah: saya yang membuka laluan untuk dia masuk ke Kuantan.
d) Sdr Ahmad Nizam :saya yang peringkat awal mengajak dia menyertai PKN.
e) Sesiapa yang begerak dari peringkat awal di Pahang.

pekan08 said...

Bukan tujuan untuk memburukan pejabat DSAI.
1)Saya hantar sms pada Sani-senyap.
Saya mmg ada/kerap berhuhung dgn Sani dari 99 berkenaan perkembangan parti.
2)Sdr Ibrahim kata akan menghubungi saya-senyap
3)Saya hantar komen pada blog DSAI dan DIKELUARKAN tanpa jawapan,saya cuma memanjangkan di blog saya sendiri,menyatakan KEHAMPAAN/PENGHINAAN yang diterima.
Supaya kalau boleh dibaiki.
fULL STOP

pemerhati said...

"Setelah berhubung beberapa kali melalui telefon dengan Sani,dia suruh ke pejabat dan buat temujanji melalui Rahimi.saya sampai dan terus jumpa Rahimi,dan beritahu hajat nak jumpa DSAI".

Setahu aku, temujanji dibuat sebelum datang ke sesuatu tempat. Macam gi klinik. By appointment or walk-in. So aku rase sepatutnye BUSINESS MEN paham ape tu appointment dan ape tu walk-in.

Anonymous said...

iklan PA?? saya rasa Pembantu Khas, Koordinator program dan Perhubungan Awam je. Ko nampak kat mane? Kalau macam tu aku pon nak apply.

hahaha said...

Pimpinan parti pun buat temujanji 2-3 hari advance. Sekarang DSAI dah menang macam2 orang nak jumpa,aku rasa 10 kali lebih ramai dari dulu. Kau datang walk in memang la tak boleh. lepas tu nak bising2, nampak diri sendiri yang bodoh.

Kau ingat buat appoinment terus dapat jumpa ke?

pekan08 said...

DSAI baru balik dari Bahrin.Sani beri tahu mungkin ada peluang sebab DSAI tak sibuk sangat hari tu.Hanya cuba. Saya ULANG,sekiranya diberitahu DSAI TAK BOLEH/TAK MAHU JUMPA,itu ok,kita faham.
Dihidangkan air dan suruh tunggu kemudian selepas +-2 jam sdr Ibrahim yang jumpa.Selepas keluar dari bilik dgn sdr Ibrahim(7/8 minit),rupanya semua HILANG.
PART yg penting disini.MACAM ADA SILAP MATA.

kawan pejuang said...

alahai. tak perlu panjang cerita. kes kecik je ni. pokoknya sdr terlebih mengharap.

hahaha said...

Sani tu bkn driver die ke? Mintak appointment dengan PA bukan tanye driver bang oii!!

Dan saudara ingat En Ibrahim Yaacob tu sape? Die Chief of Staff DSAI Office, orang kedua selepas DSAI.

Dah la buat nak appointment pon tak tau, datang mintak kerja tapi tak mengaku. Kau ni saje nak buat kecoh la.

JANGAN BUAT MALU DIRI SENDIRI BOLEH TAK??

Anonymous said...

Salam buat adik-adik semua akak tak pandai mengomen tapi bolehlah bagi sedikit pendapat kita semuakan pejuang mana boleh berungut jgn cepat marah mahupun kecewa kita ambil ini sebagai satu pengalaman dgn berfikiran terbuka ingat yang baik-baik mungkin ada mis communication, selalu ingatkan diri bermula sesuatu dgn niat bismilla.... Ya Allah Aku
ikhlas, Aku Jujur, Aku Redha dan Aku Pasrah kepada mu + dengan hajat anda insyaallah akan termakbul, kalau tak dapat atau tak jadi hati kita akan tetap tenang. Anggaplah tak ada rezeki semua ini adalah ketentuan Allah ada hikmah di sebaliknya. Senyum selalu.

pekan08 said...

Komen dialu-alukan sehingga minggu depan.Setelah itu ruangan komen ini mungkin akan ditutup.Akan ada pengulungan pula.Macam parlimen lah....

pekan08 said...

Seperkara lagi sesiapa yang berminat unyuk bertukar-tukar pendapat boleh hubungi saya lepas waktu pejabat-013-9246617.
Tidak lupa untuk mengucapkan terimakasih pada sdr Zainudin Ahmad yang bagi no tel sdr Din tempoh hari.Tapi saya belum ada kesempatan untuk telefon lagi sebab belum buat temujanji untuk telefon.

rahimi osman agen umno said...

buat pengetahuan semua,

anonymous yg menggunakan nama 'hahaha' merupakan sdr rahimi osman.

sekian.

Anonymous said...

Rahimi budak Buntut Pulau tu ke.
Anak Osman,aku kenal ayah dia.Sama -sama main guli.

Anonymous said...

Kalau macam tu ini semua kerja rahimi lah...Tanya je.

Rahimi jawab ye
Kalau kamu tak bagi jumpa beri tahu je.Tak payah orang pening kepala.
Atau ada orang arah kamu.?

rahimi osman agen umno said...

alkisah...

sejak pembantu khas datuk seri anwar ibrahim, nik nazmi nik ahmad dan sim tze sin dipilih jadi adun dlm praya baru2 ni, opis anwar kosong. yg tggal hanya lah staf cina dia yg kena tangkap dulu tu si nathaniel tan dan din merican. ibrahim yakob pun sibuk sbb jd calon jugak time tu. maka si rahimi ni plan utk kuasai ofis anwar dgn mulai mengajak kawan dia sorang bernama saiful, kalo aku tak silap. saiful ni dikhabarkan bekas student sebuah univsiti swasta, agen aspirasi dan penyokong kuat umno. dia dilaporkan dipecat dari universiti sebab terlalu sibuk berpolitik dgn pemimpin2 umno termasuk beberapa menteri sampai tak dtg kelas dan tak amik exam. last2 kena tendang. apa yg aku bc, si saiful inijugak dikatakan ada link dgn najib razak. gila, mcmn org yg pernah keje dgn najib tiba2 boleh dibawak masuk pejabat anwar? tak ke kerje gile tu!!!!! entah2 budak tu spy ke apa ke mana kita tahu. tp si rahimi dan saiful ni sampai skrg masih duk menempel kat anwar, berlagak mcm org kanan dia. aku tak pasti la samada din merican dgn ibrahim yakop tahu ke tak pasal ni tp itulah dia, org2 umno dah mula pasang benih dlm ofis anwar. itu yg pasti! dan entah2 si rahimi ni pun salah satu agen tu jugak.

aku ada terbaca kat satu blog ni, si rahimi ni jugak dlm waktu yg sama ada masalah dgn pimpinan kelab anwar ibrahim, AIC. dia presiden tp haram apa pun tak buat. keje dia hanya berlagak dan keluar arahan je. act mcm dia tu org anwar. dan setahu aku drpd beberapa org budak aic yg aku jumpa, rahimi ni takde degree pun. dia sangkut kat matriks uia sbb tak tahu baca arab. tak tahu apajadi kat aic skrg tp dgr kata, ramai yg tak puas hati dan minta si rahimi ni lepaskan jawatan dia. kalau korang semua nak baca ttg rahimi ni, cuba ke link ini:

http://riwayathayat.blogspot.com/2008/03/awas-ada-musang-berbulu-ayam.html

yg pakai nama OAI, rahimi osman dgn secretid tu ialah orang yang sama iaitulah RAHIMI OSMAN.korang bacalah sendiri dan pikir2kan lah. mcm tu ke cara org yg kerja dgn anwar ibrahim menjawab soalan? maki hamun org, fitnah org. kesian anwar, imej dia rosak sebab mamat ni. aku rasa anwar kena cari org lain la utk jd pembantu dia. takkan nak amik budak mentah, penganggur, drop-out universiti yg tak reti baca arab dan takde diploma ni (degree apatah lagi) ni utk jd pembantu dia.

dulu time nik nazmi, senang je org nak berurusan. skrg ni time rahimi, pimpinan parti pun komplen susah nak jumpa anwar!

kalau berani, rahimi osman, sila jawab!!!

bukan kaki fitnah orang said...

amboi..mcm2 tau nampak wahai encik rahimi osman ejen umno..mane tau ni?hebat btul..ke awk ejen umno dlm pkr??huhuhuh..lagi rosak opis AI bila ada org2 yang mcm ni..kaki sebar dakyah..saya rasa saya tau siapa manusia ni..udah2 ler tu..pi ambil sejadah, sembahayang n doa byk2 lagi bagus..

LOLOQ said...

jawab jangan tak jawab ada yg tanya kena jawab lah.betul ke salah.kalau tak betul katakan tidak.

pekan08 said...

untuk Rahimi ,kalau jumpa ayah kirim salam.beritahu ayah suruh call sy,sebab hari mengundi ,ada jumpa dia kat SRK Kg Tengah.Sy ada bagi bisnes kad pd dia tapi lupa minta no tel dari dia.-SOLEH

Anonymous said...

allo geng PKR ..

kandang babi mega apa cerita ??

masyukk tidakk ??


Setiap artikel yang ditulis adalah di bawah tanggungjawab penulis.
Bagaimanapun artikel yang dicopy dari sumber lain, bukanlah tanggungjawab penulis.
Ianya sekadar satu perkongsian maklumat atau bahan untuk ditimbang dan dikaji kebenarannya.